X. ročník

Jubilejný X. ročník Ceny Slovenskej komory architektov za architektúru CE∙ZA∙AR vyvrcholil 13.októbra 2011 slávnostným odovzdaním sošiek víťazom za prítomnosti hostí z odbornej, verejnej a spoločenskej sféry.

Ceny sa už tradične odovzdávali v šiestich kategóriách – Rodinné domy, Bytové domy, Občianske a priemyselné budovy, Rekonštrukcia a obnova budov, Interiér a Exteriér.

Okrem týchto šiestich oficiálnych víťazov sa udelila aj cena verejnosti, ktorú na základe internetového hlasovania získalo dielo Otio, Dom pri fare autora Sebastiana Nagyho.

„Bronzový domček CE∙ZA∙AR‐a“ – sošku akademického sochára Jána Hoffstädtera – laureáti súťaže prevzali od významných osobností spoločenského života a partnerov akcie.„Do súťaže CE∙ZA∙AR 2011 architekti prihlásili celkovo 99 diel, čo je najvyšší počet v doterajšej histórii ceny. Zároveň bol najvyšší počet diel, ktoré porota vybrala pre osobnú obhliadku. Medzi nominácie sa nakoniec dostalo 18 diel, z ktorých sme dnes slávnostne vyhlásili 6 víťazov a cenu verejnosti. Rozhodovanie poroty bolo pomerne ťažké, keďže všetky tohtoročné nominácie sa vyznačovali architektonickou kvalitou, precíznosťou a potrebnou vynaliezavosťou návrhov,“ hodnotí jubilejný ročník súťaže predseda Slovenskej komory architektov, Ing. Arch. Juraj Šujan.

Slávnostným galavečerom ako aj odovzdávaním cien sprevádzali moderátori Martin „Pyco“ Rausch a Kristína Farkašová a v rámci večerného programu vystúpili v netradičných kombináciách umelci Oskar Rózsa so svojím jazzovým triom, violončelista Jozef Lupták, hudobník Eddie Stevens a speváčka Jana Kirschner. Televízny záznam z večera bude odvysielaný 5. novembra 2011 o 21.30 na programe STV2.



  Odoslať správou na facebook